Nyttige ord og uttrykk

Trenger du en forklaring av tekniske begreper vi bruker på produktbeskrivelsene, kan denne oversikten kanskje hjelpe deg. Klikk på en av bokstavene under og få en liste med ord på den valgte bokstaven.

 
# A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Æ Ø Å
Ord Beskrivelse
AC3 AC3 (Dolby digital) er det første digitale surroundsystemet, det er dette vi tenker på som ordentlig kinolyd. Alle kanaler både foran og bak er digitale og i stereo. De fleste DVD-filmer er spilt inn i AC3-lydformat.
Active Bright Et bildeforbedringssystem fra Philips. ActiveBright gir en TV-kvalitet som er tilnærmet High-Definition ved å vise klare, knivskarpe farger over en stor visningsvinkel.
Active Control Et bildeforbedringssystem fra Philips. Active Control forbedrer støy og skarphet kontinuerlig med en hastighet på 60 ganger i sekundet og sikrer dermed en optimal bildeopplevelse.
Adapter Tilpasningsenhet (med eller uten ledning) mellom apparater med ulike kontakter.
ADSL Asymmetric Digital Subscriber Line. Dataforbindelse med høy hastighet som bruker samme kobberledning som PSTN og ISDN. I dagligtale kalt "Bredbånd".
Allergifunksjon Hvis du er allergisk mot vaskemiddel, kan du bruke allergifunksjonen som tilfører ekstra vann under skylling og dermed fjerner alle spor av såpe. Du kan også skylle tøyet noen ganger ekstra. Dersom du er allergisk mot husmidd, må du huske på at husmidd overlever temperaturer under 60 grader, så jo varmere du vasker, jo bedre.
Ambilight Ambilight er en lyseffekt som projiseres fra baksiden av den flate TV-skjermen og tilpasser farge og intensitet automatisk til bildet på skjermen. Funksjonen Ambilight finnes på noen utvalgte flatskjerm-TV-er og gjør det mindre belastende for øynene å se på TV. Undersøkelser har vist at man ved å sende ut en passende mengde lys bak TV-en kan forhindre at irisen i øyet hele tiden utvider seg og trekker seg sammen. Dermed blir det mer avslappende for øynene å se på TV. Handlingen på skjermen blir mer levende og kommer nærmere fordi Ambilight får skjermen til å virke større og mer svevende.
Ambilight Full Surround Ambilight Full Surround gir et lysskjær på veggen rundt hele TV-en som passer perfekt til fargene og lysintensiteten på alle fire sidene av bildet. På den måten får man en skjerm som ser ut som den svever.
Ambilight med to kanaler Ambilight med to kanaler sender ut lys på begge sider av TV-en. Lysene tilpasses uavhengig av hverandre til bildene på skjermen.
Ambilight Surround Ambilight Surround sender ut lys på 3 sider, rundt hele toppen av bildet, slik at synsopplevelsen blir enda mer intens og oppslukende.
Analog Kommer fra analogi som betyr overensstemmelse. I forbindelse med Hi-Fi representeres lydsignalet elektrisk av spenninger og strøm. Størrelsen på spenningene og strømmen er i overensstemmelse med det lydtrykket som mikrofonen fanger opp, det vil si at analog lyd er et avtrykk av den aktuelle lyden. Det motsatte av analoge verdier er digital gjengivelse. De elektriske signalene oversettes til tallverdier, og digital lyd blir mer som en "stikkprøve" av den aktuelle lyden.
Antikrøll-funksjon Antikrøll-funksjonen i tørketrommelen gjør at skrukker og bretter på tøyet reduseres til et minimum. En nedkjølingsfunksjon på slutten av vaskeprosessen gjør at tøyet blir mindre krøllete. Under og etter sentrifugeringen dreies tøyet sakte, slik at plaggene løsner fra hverandre og tøyet blir mindre krøllete.
Antistøv beskyttelsessystem I kampen mot støv har Sony skapt et eksklusivt beskyttelsessystem med dobbel antistøvfunksjon. Systemet forener et antistøvbelegg som fungerer som et støvskjold på CCD-sensoren på α Digital SLR-kameraet, med en mekanisme som rister sensoren kort når kameraet slås av. Dermed fjernes støvpartiklene som har trengt inn i kameraet.
Aquasensor Aquasensor sørger for at skylleresultatet alltid blir best mulig samtidig som den automatisk sparer på vannet – og du sparer tid og penger. Avhengig av hvor skittent tøyet er, kan aquasensoren både redusere og øke antallet skyllinger.
AquaStop AquaStop er din sikring mot vannskader. En elektrisk sikkerhetsventil registrerer selv små mengder vann og sørger omgående for å stenge vanntilførselen. Dessuten startes maskinens pumpe automatisk dersom vannet stiger for høyt inne i trommelen. AquaStop sørger altså for at vannet verken kan strømme ut eller oversvømme maskinen.
Autofokus Automatisk skarphetsinnstilling på videokameraer og kameraer. Kameraet stiller selv inn slik at det som er midt i motivet blir skarpt.
AUX Engelsk forkortelse for Auxiliary device, dvs. en ekstra enhet. En forsterker har ofte forhåndsdefinerte innganger og utganger til CD osv. og i tillegg en AUX-inngang for tilkobling av uspesifiserte enheter.
Avansert HAD-teknologi Denne teknologien forminsker bildestøyen som av og til opptrer i forbindelse med underbelysning.
AV-tilkobling Audio/Video – direkte inngang på video og TV, gir bedre opptak og avspilling enn ved antennetilkobling.
Avtrekkstørketrommel I motsetning til en kondenstørketrommel må en avtrekkstørketrommel ha en avtrekksslange ut gjennom ytterveggen som luften kan gå ut gjennom. Vannet fra tøyet ledes ut til avløpet med en slange.
© 2023 Thorn Norge AS    Innspurten 13A     0663 Oslo         Tel. 21610000     infono@thorn.no    Org. nr. 928150402     Sitemap     Persondatapolitikk