Persondatapolitikk


Som en dataansvarlig virksomhet er det viktig for oss å beskytte og verne om personopplysningene vi behandler. Dette fordi vi ønsker å behandle våre kunder og andre som viser interesse for vår virksomhet på best mulig måte. Det er naturligvis også fordi lovgivningen vedrørende beskyttelse av personopplysninger krever at vi beskytter opplysningene på en lang rekke områder, og at vi behandler dem lovlig, rimelig og gjennomsiktig.  
Formålet med nærværende privatlivspolitikk er å beskrive vår behandling av opplysninger om våre kunder. Vi vil derfor gjerne informere om hvilke typer personopplysninger vi behandler, med hvilket formål vi behandler dem, og hvem vi evt. utleverer dem til.

Hvem er vi?

Dataansvarliges identitet samt kontaktoplysninger:

Thorn Norge AS
Grensesvingen 9
0661 Oslo
Org nr: 928 150 402
21610000
infono@thorn.no
https://www.thorn.no/

Kontaktinformasjon til vår Databeskyttelsesrådgiver (DPO):


Vi har ansatt en databeskyttelsesrådgiver som hjelper med å sikre høy databeskyttelse i vår virksomhet. Hvis du har spørsmål om vår behandling av dine personopplysninger, er du alltid velkomme til å kontakte databeskyttelsesrådgiveren.

Du kan kontakte databeskyttelsesrådgiveren på følgende måter:

  • Via kontaktskjema på vår hjemmeside – du finner den her:
    att.: Databeskyttelsesrådgiver(DPO).

  • På e-mail: Skriv til:     DPO@3cretail.dk
    Husk at ordniære e-mail ikke er en sikker kommunikasjon. Skriv ikke noe i din e-mail som er privat eller sensitivt, eller som du for øvrig vil beskytte.

  • Ved brev: Skriv til:     Thorn Norge AS
    Att.: DPO
    Postboks 6020 Etterstad
    0661 Oslo

Hvilke typer personopplysninger behandler vi?


For å gjennomføre en bestilling på thorn.no må du alltid angi følgende opplysninger:
Navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Personnummer må dessuten angis ved kredittkjøp og kontantlån. Ved søknad om kredittkjøp og kontantlån skal det videre opplyses om arbeidsforhold, bolig, sivilstatus, samt evt. kontonummer som lånet skal utbetales til.

Kategorier av personopplysninger

De personopplysninger som vi behandler om deg, kan i henhold til ovennevnte, samt videre omfatte:

Alminnelige personopplysninger, herunder

  • Dine identitets- og kontaktopplysninger, herunder navn, adresse, telefonnummer, e-postadresse, IP-adresse og dokumentasjon av legitimasjon

  • Opplysninger om dine kjøp, herunder bl.a. bestilte eller kjøpte varer, leveringer, og betalinger

  • Opplysninger om arbeidsforhold, bolig, sivilstatus samt kontonummer

  • Opplysninger om reklamasjoner og support 

  • Dine eventuelle samtykker eller innsigelser 

  • Opplysninger om dine interesser, som du enten selv har gitt oss, eller som vi kan lese av dine handlinger, feks gjennom dine kjøp og dine besøk på våre hjemmesider 

  • Opplysninger om våre eventuelle markedsføringstiltak og dine eventuelle svar eller reaksjoner til dette 

  • Opplysninger om avlevering og åpning mv. av elektronisk markedsføring, herunder om det er klikket inn på linker i meldingene, evt. innsamlet ved bruk av tracking- mekanismer som er innebygd i meldingene

  • Opplysninger om kredittvurderinger og betalingsordninger 

  • Opplysninger om restanser, inkassosaker, dommer og rapporter til kredittopplysningsbyråer 

  • Opplysninger som inngår i vår korrespondanse med deg


Personnummer

  • Vi behandler opplysninger om ditt personnumer hvis du har eller har hatt et kredittforhold hos oss, eller hvis det er nødvendig for at vi kan gjøre et rettskrav gjeldende.


Opplysninger om straffbare forhold

  • Hvis du har begått et straffbart forhold overfor oss- feks bedrageri- vil vi behandle de opplysningene som er nødvendige i forhold til å gjøre våre krav gjeldende.


Ovennevnte typer av opplysninger oppgis naturligvis frivillig til Thorn Norge AS, men dersom oppysningene som er nødvendige for det løpende kundeforholdet ikke oppgis, er Thorn Norge AS berettiget til å avvise behandlingen.


Formål og lovgrunnlag


Hvilke lover ligger til grunn for vår behandling av personopplysninger?


Vår behandling av personopplysninger baserer seg spesielt på følgende lovgrunnlag:
  • Finansavtaleloven
  • Bokføringsloven
  • Hvitvaskingsloven
  • Markedsføringsloven 
  • Personvernforordningen
  • Personopplysningsloven

Hva er formålet med å behandle personopplysningene?

Vi har følgende formål med- og lovgrunnlag for- våre databehandlinger i forhold til nåværende, potensielle og tidligere kunder:
  • Gjennomførelse av dine bestillinger og kjøp, herunder bl.a levering og betaling samt besvarelse av dine eventuelle spørsmål

Lovgrunnlaget er personvernforordningen artikkel 6, stk. 1, litra b) om behandlinger, som er nødvendige i forbindelse med en kontrakt med deg.
  • Oppfyllelse av bokførings- samt hvitvaskingslovens krav om registreringer (fem år pluss det inneværende år).

Lovgrunnlaget er som anført bokføringsloven samt hvitvaskingsloven.
  • Vurdering til og imøtekommelse av kreditt, herunder i forbindelse med betalingsordninger og lignende.

Lovgrunnlaget er personvernforordningen artikkel 6, stk 1, litra b) om behandlinger, som er nødvendige i forbindelse med en kontrakt med deg.
  • I forbindelse med vurderingen til og imøtekommelse av kreditt gjennomføres det automatiske avgjørelser (profilering). Profileringen er basert på fakta og et rettferdig beslutningsgrunnlag, og utført på en strukturert, gjennomsiktig og sikker måte, med det formål å kunne gi våre kunder best mulig behandling, veiledning og rådgivning.

Lovgrunnlaget er personvernforordningen artikkel 22 om automatiske avgjørelser.
  • Opppfyllelse av krav om rapportering av renter til skatt.

Lovgrunnlaget er lovkravet om rapportering til skatt.
  • Markedsføring, herunder direkte markedsføring overfor kommende og eksisterende kunder

Lovgrunnlaget er personvernforordningen artikkel 6, stk. 1, litra f, supplert med markedsføringsloven og personopplysningsloven
  • Dokumentasjon for evt. samtykke oppbevares i 2 år etter endt kundeforhold eller ved din tilbakekallelse av denne
  • Statistiske beslutninger. Personopplysninger som anvendes til statistiske formål anonymiseres.
  • Ved misligholdelse av inngående forpliktelser overfor Thorn Norge AS, kan Thorn Norge AS rapportere til kredittopplysningsbyråer og advarselsregistre i overrensstemmelse med de regler som gjelder for dette.
  • Det henvises for øvrig til Thorn Norge AS’ Cookiepolitikk.

Hva gis det samtykke til?


Det gis samtykke til blant annet følgende:
  • Løpende innhenting av opplysninger i kredittopplysningsbyråer og advarselsregistre godkjent av Datatilsynet.
  • Utlevering av opplysninger om betalingsmønstre og samlet balanse til konsernbundne selskaper (Thorn Norge Finans AS) til bruk for kredittvurdering.
Et allerede avgitt samtykke kan ifølge lovgivningen trekkes tilbake. En evt. anmodning om tilbaketrekning av samtykke skal skje skriftlig til Thorn Norge AS via nevnte kontaktopplysninger ovenfor.

Hvilke rettigheter har den registrerte?

Enhver som har personopplysninger registret hos Thorn Norge AS har ifølge loven rett til å be om:
  • Innsikt i hvilke personopplysninger som behandles, hvor de hentes fra, og med hvilket formål de behandles.
  • Korrigering av personopplysninger som er feil eller villedende. 
  • Sletting av personopplysninger som ikke lengre kan behandles innenfor lovens rammer 
  • Begrensning av behandlingen av personopplysninger 
  • Å gjøre innsigelse mot en behandling av personopplysninger som finner sted, herunder avgjørelser som alene er basert på en automatisk behandling (profilering).

Rettighetene kan gjøres gjeldende overfor Thorn Norge AS eller via kontakt til Datatilsynet.


© 2018 Thorn Norge AS    Grensesvingen 9     0661 Oslo         Tel. 21610000     infono@thorn.no    Org. nr. 928150402     Sitemap     Persondatapolitikk